Broodhaantjes- en haasjes / Easter bread

Isis houdt van feestjes vieren. 
En met Pasen in het vooruitzicht moest er op zijn minst wat gebakken worden.
 
De Palmpasen-haantjes maakten we van fijn brooddeeg. Het recept komt uit het boek "Leven met het jaar", maar kun je ook hier vinden (desondanks is het boek een absolute aanrader!). Voor het 'haasje' met het ei hebben we Tresse- of Zopfdeeg gebruikt. Het is een simpel -maar feestelijk- Zwitsers brood. Je vindt het recept bij Moodkids, waar ik een keer eerder over dit brood schreef. Voor de kleine broodjes hebben we het deeg in 4-en gedeeld (let wel op: de baktijd wordt hierdoor ook iets korter dus hou de oven in de gaten). Het ei hebben we rauw (wel eerst even inprikken) met het brooddeeg in de oven gebakken.

Isis loves to celebrate.
With Easter and Palm Sunday this week we decided to do some baking. 

We made the Palm Sunday-rooster out of a fine dough, using the recipe from this book. You can find the recipe online -here-. The 'bunny' we made using a Swiss Tresse- or Zopf dough
It is simple to make, but festive. To make little breads like we did: divide the dough in four smaller parts (but be careful, the baking time will decrease a little so keep an eye on the oven). We baked the raw egg together with the dough in the oven. Don't forget to punch a little hole in the egg before placing it in your dough.

1 opmerking:

Karlijn zei

Wow, wat zien die broodjes er super uit. Heb er meteen zin in!
Fijn Pasen alvast :)